Bra skit!

Vad är ett bra förhållande?

Det går inte att säga rakt ut vad som är ett bra förhållande för det är olika från person till person. Däremot kan man ta fram ett svar från sina egna erfarenheter och åsikter och det är det jag tänkte göra nu.

Trygghet
Det allra viktigaste i ett förhållande är enligt mig trygghet. Man ska känna sig trygg med den man är med. Känner man sig hela tiden osäker när man är med sin partner blir förhållandet bara sämre och sämre och tillslut orkar man inte längre. Trygghet kan vara något så enkelt som att luta sitt huvud mot sin partners axel eller bara hålla varandra i handen. Trygghet är när oron i magen är borta och man bara kan slappna av och mår bra. Trygghet handlar även mycket om tillit. Litar man inte på sin partner är man inte trygg.

Tillit
Det är väldigt viktigt att lita på sin partner. Går man runt och oroar sig hela tiden över vad sin partner gör och tycker mår man bara dåligt tillslut. Lita på honom/henne, berätta vad du tycker och fråga även vad hon/han tycker. Man ska vara ärliga mot varandra. Även personliga saker är viktigt att ta upp i ett förhållande. Slog din pappa dig när du var liten, så berätta det. Det är skönt att prata av sig med någon man verkligen tycker om. I ett förhållande är det otroligt viktigt att man litar på varandra.

Sex
Självklart är sex en viktig sak för att förhållandet ska fungera bra. Man kan inte bara lära känna en person genom att prata med den. Att ha sex ökar tilliten mellan varandra. Visst, det finns väldigt många människor som inte har sex eller väntar med att ha det. Jag däremot tycker att sex är viktigt i ett förhållande eftersom man lär känna varandras kroppar bättre.

Bråk och tjafs
Alla bråkar ibland och det måste man få göra. Tycker man annorlunda än vad sin partner gör är det bara att säga det. Bråk går att reda ut och de allra flesta gångerna är det över på bara några timmar. Innan man börjar bråka ska man dock stanna upp och tänka efter om det är värt att bråka eller om allting går att lösa på andra sätt. Handlar det om städning eller vem som ska åka och handla behöver man inte förstora upp allting, men handlar det om otrohet ska man självklart ställa sin partner mot väggen. Enligt mig är kärleken död om det förekommer otrohet i förhållandet.

Respekt
I ett förhållande måste man visa varandra respekt. Man ska inte tvinga sin partner att ändra på sig bara för att man tycker annorlunda själv. Var den du är, och låt också den du älskar vara det. Trots att man är olika varandra betyder inte det att förhållandet är dåligt.

Privatliv
Var inte för jobbig! I början av förhållandet kan det hända att tjejen blir upprörd om hon inte får ett sms av sin pojkvän varje timme. I detta fall är det tjejen som har fel. Var inte för jobbig mot varandra utan låt din pojkvän/flickvän ha ett privatliv. Alla måste få träffa sina vänner eller familj ibland utan att ha sin partner med sig. Att ringa en gång i kvarten är bara onödigt, och detta handlar verkligen om tillit. Lita på din partner när han/hon säger vart han/hon ska. Bli inte misstänksam när han säger "jag ska ut och käka med grabbarna" för han talar sanning, tro mig.

Ha kul och träffa andra
Det är viktigt att ha kul tillsammans. Dra med dig flickvännen till dina vänner, eller dra med dig pojkvännen hem till din familj. Man kan inte bara vara med varandra när man har ett förhållande utan det är viktigt att träffa andra också. Ha kul tillsammans, åk på utflykter, gå på tivoli, man får bara barnslig! Även när det handlar om detta gäller det att respektera varandra. Har din partner ingen lust att äta hos dina föräldrar en kväll, så acceptera det. Det behöver inte handla om att hon/han inte gillar dom.


Ja, vad som är nyckeln till ett riktigt bra förhållande är det nog ingen som vet men detta var några saker som enligt mig är viktigt. Ingen människa är perfekt och som sagt så bråkar alla. Det betyder inte att förhållandet är dåligt utan ibland måste man faktiskt tjafsa. Tänk på att visa varandra trygghet och respekt och stöt inte bort din flickvän för att hon är tjurig en kväll, det handlar inte om dig!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
http://rumpnissarnas.webblogg.se/